Mšené-lázně Fórum všeho lidu

pondělí 27. října 2014

D-Day (Day of Deliverance) - 4.listopadu 2014

Tento významný den v dějinách 2.sv. války, známý jako Bitva o Normandii (vylodění - operace "Overlord"), se datuje na 6.června 1944.
Protože by měl mít cosi společného s naším dnem, dovolili jsme si jeho název "vypůjčit" i pro náš den.
Nepůjde sice o celou Evropu, ale o celou obec ...
Nepůjde o 6.6.1944, ale o 4.11.2014 ( i když málem prý byl 6.11.2014 J) ... 
Každopádně by měl být pro občany obce Mšené-lázně a okolní obce tento den významný ...

Na svolaném ustavujícím zastupitelstvu bude po dlouhé době, kdy o všem rozhodovala víceméně jediná strana, možnost odhlasovat zastoupení prakticky všech stran které se voleb zúčastnili.
Což si myslíme je velmi významný krok ke skutečné demokracii, tak jak jí hlásají všechny demokratické strany; jen se tím někdy bohužel nechtěli z důvodů získání vlivu a svrchované moci nad ostatními stranami řídit.

Pokud se podaří, to co plyne z "remízy" volebních výsledků, t.j. že jediný člověk bude hlasovat pro všechny stejně spravedlivě, mohou být do rady obce konečně po létech zvoleni lidé z různých stran i okolních obcí a tím se zmiňovaná demokratizace realizuje v praxi.
Není přeci účelem na obcích vést tvrdohlavý boj proti "někomu" a "politikařit", ale snažit se lidi (de facto sousedy) sjednocovat tak, aby všichni táhli za stejný provaz a dokázali sjednoceni a společným úsilím vše palčivé řešit a obec tak "posouvat" někam "kupředu".
K čemu by asi bylo zastupitelstvo obce, ve kterém by polovina všech zastupitelů z různých stran a přilehlých obcí, byla nucena jen přihlížet tomu, co druhá "samo-zvolená" půlka navrhne a sama si i odsouhlasí ?
To pak by nebyl žádný dialog a dohoda, veškeré takové schůzování by postrádalo smyslu a demokracii by se to ani za mák neblížilo.    
Pokud tedy nebude vůle v, pro všechny výhodné a kompromisní, řešení a uchýlí se vše ke starým "pořádkům"; tedy že bude navolena, nezávisle na volebních výsledcích a tedy i vůli všech občanů i z okolních obcí a stran, opět jedna strana s několika svými "rádoby" jinými lidmi ... nelze očekávat nižádné změny ... ba co více, nelze mít už ani žádnou naději ve změny; i když prý naděje ta umírá až poslední 
Když naději chce někdo oživit, má smysl v ní věřit, když však ne - je vše zbytečné a nezbude než si zopakovat stará hesla o lidu, který má takovou vládu jakou si zaslouží a nebo něco o boji s větrnými mlýny apod... 

"Kde není národ zachovaný a vzdělaný, tam je marné svrhovati revolucemi staré vlády,
neboť zase se dříve, nebo později všechno zlé navrátí "  

KHB
"Veškerý úspěch a pokrok je v nás lidech a v schopnosti sobě si vzájemně naslouchat " 

 KHM      


Všechny Vás tedy srdečně zveme na velmi důležité ustavující zastupitelstvo, které proběhne 4.listopadu 2014 v sále Kulturního domu Mšené-lázně v 17.hod 


http://www.msene-lazne.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=10025&id_dokumenty=65813

Za redakci KHM děkujeme Vám všem za přízeň a také pevně věříme, že Vaše vůle, tedy našich občanů, bude vyslyšena !

43 komentářů:

  1. A nebude to náhodou zase stejná komedie jako před 4 roky ??? Všechny funkce dopředu rozdané mezi maňásky pana starosty ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bude na 100%.přijďte se podívat na komedii roku.

      Vymazat
  2. Hm, Nastě dal truhlu. A Marfušce dušičce dá dvě truhly. Ne čtyři truhlice.
    A proč by nedal. Když dal Nastě, dá nám taky.
    Nastě dal za muže chasníka a Marfušce dušičce určitě dá hraběte...
    Já tam byla, víno pila. Nevěsta je z růže květ a ženich? ... Jakbysmet:-)
    Zazvonil zvonec a pohádky byl konec ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě Mažňák nezklamal a o metodách psal Dušan 8. července 2014 toto:

      Píše se o tom v "Záhadě hlavolamu"
      Je to kapitola č.42 "Na pospas Vontům" (str.134)

      „Myslím, že velkému boji se už nevyhneme," pravil nyní člen
      rady. který až dosud nepromluvil. „Celé Zákostelí i Ohrady a Modré
      ulice jsou pro Losnu. Ale všechny ulice směrem na Druhou stranu i
      poříční části Stínadel a Rybí trh, to všechno chce jen a jen
      Mažňáka!"
      „Nevím dobře, co na tom Mažňákovi vidí. co od něho očekávají."
      divil se jeho soused. ,Já sám bych k němu nikdy nemohl mít
      důvěru."
      Ale Velký Vont znovu promluvil:,.Nediv se. zlákalo je to. co dělá.
      a myslí si. že to tak bude pořád! Několika ulicím u Rybího trhu a na
      poříčních pláccích koupil docela nové kopací míče. Za Úzkou uličku
      zaplatil nějaká rozbitá okna. Je záhadné, kde na to bere. ale rozdává
      plnýma rukama. A tím si některé bláhovce kupuje. A rozkřiklo se to,
      co je to platné, a teď mu přeje už i hodné ulic. které od něj nedostaly
      a nedostanou nic!"
      ,A to se mně právě nezdá správné." řekl rozhorleně poslední
      z členů rady „Vždycky jsme své Velké Vont}' volili podle toho,
      jakými byli. co uměli a ne podle toho. co kde komu dali!"
      „Je těžké tomu zabránit," řekl těžce Velký Vont, „je to už příliš
      daleko, než abychom teď proti tomu veřejně něco říkali. Ale nic není
      vlastně ztraceno — o Velkém Vontství rozhodne boj mezi Losnou

      V knize to dopadlo dobře Mažňák podmazával ale Losna i tak zvítězil ... čest, pravdomluvnost, spravedlnost patří do knih pana Foglara ale bohužel ji často postrádá skutečný život. Pro Junáka (Skauta) a jiné chlapecké kluby si mládež čas neudělá a věnuje se raději všelijakým "koníčkům", kde si vypěstuje jiné morální vlastnosti - úskočnost, zákeřnost, strategii vyhrát za každou cenu a ty se pak mnohdy promítnou i v jejich životě dospělých lidí.
      Moderní doba tak nabízí mnoho dobrého, ale často za cenu ztráty ještě lepšího a nejcennějšího - lidského charakteru ...

      Vymazat
  3. Takže volby jak se předpokládalo dopadly přesně podle scénáře pana Bíži a pani Bížové,která tentokrát alespoň seděla v první řadě přihlížejících diváků jako hlavní režisér. O lide Mšenský je to smutné stejné figurky na scéně, Slizký Lariš , nově zpracovaný Petrs,který zvedal hodně vysoko ruku pro starostu.
    Prostě je to k blití a demokracie je opět v nedohlednu..................

    OdpovědětVymazat
  4. Vážený pane, pokud máte názor na pana Lariše, že je slizký. Tak mu to řekněte do očí a nebuďte tak zbabělý a podlý.
    Anonymita nepatří do demokracie. Demokracie a svoboda s ní spojená je jen pro odvážné a statečné. Naší občané v minulosti pokládali své životy za svobodu aby mohli mluvit pravdu a to veřejně a beztrestně. Ale vždy musí mluvit názor, kterou jsou schopní si obhájit.
    Vy tady anonymně špiníte celou obec. Jste ostudou obce Mšené-lázně. Vaše jednání není hodno ani restaurace 4. cenové skupiny. Svým jednáním se řadíte mezi odpad společnosti.A jestli je tu něco k blití tak je to Vaše zbabělost a podlost.
    starosta T.J. Sokol Mšené lázně Rosťa Lariš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený pane Lariši ,vy jistě nemáte zdání jak vypadá demokracie, když jste součástí toho co se v obci děje. Vy jste jedním z těch co demokracii v obci ukradli a proto jsem ráda, že alespoň se můžeme anonymně vyjadřovat, že toto nám ještě zbylo. A nešpiním celou obec mýlíte se, jen poukazuji na ty co už špinavý jsou aby se obec pomalu čistila od takových lidí. Takže se neschovávejte za celou obec , ale jen za hrstku těch co si demokracii v obci vysvětlují jinak po svém.

      Vymazat
    2. Vážená paní nebo pane píšicí v ženském rodě. Nevím jak jsme demokracii ukradli. Opět mne osočujete z nějakého podvodu nebo jiné nekalosti. Nevím proč. Zároveň naznačujete, že jsem nějak špinavý bez konkrétních argumentů. A už vůbec nechápu co myslíte tím, že se tu schovávam za obec. Ja na rozdíl od Vás jdu se svou kůži natrh už jenom tím, že tady diskutuji. To co zde já napíšu, tak to zůstane spojené s mým jméném i po deseti letech, protože co se jednou na internetu objeví, je tam věčně nebo v jeho archívu. Takže na rozdíl od Vás, já se budu moci stydět za to co jsem tu špatného napsal až si to jednou moje vnoučata přečtou.
      Zůstaňme tedy u faktů.
      Anonymita a demokracie nejdou dohromady.
      R.L.

      Vymazat
  5. Tak i letos jeden z mých hlasů byl veliký omyl, a to pro pana LUBOŠE PETRSE ze Ředhoště. Krásně se přiklonil ke stávajícímu vedení obce a nepodpořil vůbec žádnou změnu k lepšímu. Za to dostal krásné místečko v radě a může dále s čistým svědomím pracovat u místostarostky paní Jarošíkové. Přejeme mu hodně úspěchů a ať mu veškerá zemědělská technika (i ta darovaná) slouží bez jediné poruchy.

    OdpovědětVymazat
  6. Luboš Petrs byl hrdina, protože našel v sobě dost odvahy, aby odolal zde špinavým pomluvám.
    A nebýt jeho tak by dnes byl starostou Fanda Moravec.
    A jestli nazývate funkci v radě obce Krásným místečkem, tak žádnému zastupiteli nic nebrání v tom aby na jakékoliv jednání rady přišel a byl tam. Rada obce není uzavřený spolek a každý zastupitel tam má kdykoliv přístup. Tak se klidně může do práce zapojit.
    Navíc rada obce jen předkládá návrhy pro zastupitelstvo, které pak vše projedná a schváli. A bylo by vhodné aby jste se podepsal. Aby pán Petrs věděl o jak cený hlas přišel.
    Rosťa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto příspěvku se se Rosťo mýlíš,Fanda Moravec neměl ambice stát se starostou.Ostatní strany také chtěli aby pan Bíža byl nadále starostou a změny měli být pouze v radě a to tak,aby v ní byly zastoupeny i jiné strany dle výsledků voleb a aby tam byly lidé i z okolních obcí.Toto jsem říkala i veřejně a nestydím se za to.

      Vymazat
    2. no vlastní prospěch je víc než prospěch všech lidí v obcích kolem Mšena...
      Tak hlavně že už se vytvořila "nová" Mšenská elita...Ty nejlepší, nejchytřejší, nejvzdělanější .... protože nejvíce hlasy zastupitelů zvolený
      8 pro a 7 proti to je převaha a absolutní vítězství
      Gratulace elitě do Mšena ... některý z nich jsou přeci vědci z tý věděcký firmy co podniká pro lázně Na Proseku - tam je sídlo toho vědeckýho ústavu

      Holt pro obyčejný lidi z vesnic mimo Mšeno není určena funkce - ta je pro ty nejlepší z nejlepších - pro elitu.
      Rada je od slova radit a to můžou jen ty co na to mají hlavu, něčemu rozumí a umí...a to vědí i ty co je volí...a ne jen my nějaký obyčejný lidi z vesnic ...i kdyby nás někdo zvolil, pořád budeme obyčejný lidi to si přiznejme
      Pán zůstane pánem, kmán zůstane kmánem - jako na zámku
      Radní reprezentují a zastupují obce ve všem a všechny nás občany
      Spoléhali jsme na ně léta a těšili se z jejich práce pro naše vesničky, proto si zaslouží tu poctu být vybráni do elity - za všechnu tu práci co všechno pro vesnice kolem Mšena udělali
      Už léta jim svěřujeme naše vesnice i, naši důvěru a i ve Zpravopdaji se psalo že všechno se dělá dobře. Kdyby ne tak by je někdo z radnice vyhodil...a nebo je nezvolil přece to dá rozum ...
      Gratulace všem co se do rady navolili
      Jen když jim nebudeme my z vesniček kolem házet klacky pod nohy, obtěžovat je blbinama, tak pak můžou dělat velké milionové projekty a stavby - školu, školku, fotbalová hřiště a jiné ...
      Až se přece všechno ve Mšeně postaví a vybuduje, tak se taky dostane na ostatní- musíme mít rozum a počkat. Nejde všechno hned.
      Odhadem tak asi za 4 roky by se to mohlo v našich vesničkách pohnout kupředu...tedy pokud bude platit to co řikal před 8. lety pan starosta, že už toho je moc na něj a že skončí ve funkci

      Vymazat
    3. Děkujeme za uznání. Zase jeden z konstruktivních příspěvku z díla KHM.
      Přesně v jeho stylu.

      Já se nepovažují za žádnou elitu. Jen věnují svůj volný čas obcí a lidem žijícím v ní. A není toho času a energie zrovna málo.
      A to vše téměř zdarma.
      R.L.

      Jsem ochotný diskutovat a bojovat s větrnými anonymy. Ale jestli se mi ještě jednou zde stane, že můj příspěvek bude přesunut jako odpověď k jíné části příspěvku popřípadě, že odpovím na příspěvek který bude později administrátorem tedy KHM změněn tak tady končím veškerou diskuzi. A již seriózní nebo obranou.
      Můj čas je cenný a nemíním ho mrhat na takové zbytečnosti jako je brečení dospělého jedince.

      KHM ty jsi nám svou vesnici nesvěřil. Ty žiješ mimo realitu. A silně pochybuji, že žiješ v jedné z těch vesniček za které tu brečíš a snažíš se je rozeštvat proti obci Mšené-lázně.

      To, že byl tento příspěvek upraven znamená, že ho píše sám velký administrátor KHM. Vlastně jako asi většinu zdejších nepodepsaných urážek.
      A už to začíná být jednotvárné a nudně.

      Vymazat
    4. Zdravíme všechny zde přítomné a děkujeme i za pozornost, kterou věnujete agendě na serveru. Některé vaše příspěvky se objevily ve "spamu" .
      Aby ale o ně čtenáři nepřišly, byly bez jakékoliv - podotýkáme bez jakékoliv - úpravy vráceny
      To že se nevrátily chronologicky na stejné místo je jediná chyba která se zřejmě vloudila. Děkujeme tímto za upozornění a příště se pokusíme zmapovat "zavirované" zprávy a ty vrátit na naprosto stejné místo ze kterého "vypadly"...
      Velmi děkujeme za příkladnou pozornost panu Larišovi a tímto se mu za vrácenou zprávu ze spamu omlouváme !
      O jeho hodnotné připomínky nemíníme v žádném případě přijít, neboť díky těmto zprávám se jen za poslední dva dny zvýšila návštěvnost serveru o několik stovek !!!
      Váš KHM

      Vymazat
  7. Vážený pane Lariši, dle mého názoru se hlasy nedělí na cenné a méněcenné hlasy. Jako voliči jsme dali svůj hlas těm, o kterých jsme byli přesvědčeni,že budou hájit zájmy obecní, budou si stát za vlastním názorem a nepodlehnou nátlaku. Pan Petrs podlehl, ale je to jeho vlastní boj. Je jasné, že budete pana Petrse bránit, vždyť jedete na stejné lodi. Zdar vaší práci a zkuste udělat taky něco pro lidi v ostatních obcích, ne jenom pro svůj TJ oddíl. Například oprava můstku na Brníkově a v Podole - obě akce dělala stejná firma a výsledek je diametrálně rozdílný. Jako radní jistě o těchto akcích víte a jste si vědom toho, že kvalita je různá. Tak už se konečně na té VAŠÍ radě vzpamatujte a uvědomte si, že i v ostatních obcích žijí lidé. Že hranice obce nekončí škrtnutou cedulí Mšené-lázně.

    OdpovědětVymazat
  8. Pán Petrs, narozdíl od jiných, zůstal stát za svým názorem
    Vážený pane anonyme, nevím kde pořád berete názor, že rada obce a zastupitelé hájí jen zájmy obce Mšené-lázně. Zatím jsem nezaznamenal, že by byly nějaké stížnosti na kvalitu opravy můstku na Brníkově. Vykřikovat něco anonymně na tomto fóru věcí nevyřeší. Je potřeba to řešit tak, jak se to dělá v každé jiné slušné společnosti. Přijde se, oznámíte co se Vám nelíbi a je možné uvažovat o případné nápravě stavu. Sice píšete anonymně, ale líbi se mi, že aspoň řešíte konkrétni problém. Na rozdíl od ubrečeného dítěte, které tady tvoří tento blog a pravděpodobně si tu léči své komplexy.
    R.L. - omlouvám se za zkrácený podpis. Ale netoužím, aby mé jméno na internetu jakýmkoliv způsobem propagovalo tuto žumpu. Stačí, že autor tohoto blogu porušil zákon třeba tím, že na mi odcizil fotografii a použil ji na tomto blogu. Je vidět jaké právní povědomí dotyčný má a že mu jsou zákony této země úplně volné. Ale krtitizovat jiné to by nám šlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený pane R.L., je Vám ku cti že již v pořadí druhé volební období si Vás zastupitelé vybrali do rady obce a upřednostnili Vás tak před lidmi kteří v zastupitelstvu obce solidně pracovali i třeba 16 let.
      Toto svědčí o Vašich mimořádných schopnostech ... to co se někomu nepodařilo za 16 let se Vám daří nač sáhnete.
      Dokonce ani nemusíte patřit mezi rodáky aby si Vás lidé oblíbili více, než nás kteří tvoříme satelity Mšenu po celá léta a jsme pro něj dobré jen jako zdroj peněz a v době voleb tu a tam pro nějaký ten hlas ... smutná pro nás bilance - nemyslíte?
      O to více Vás ctí, že do zastupitelstva si Vás zvolila sportovní fotbalová mládež, pro kterou jistě nemálo děláte.
      Nicméně je škoda, že při svých obhajobách zde na foru zapomínáte na to, že i ti mnohaletí zastupitelé pro obec nemálo dělali a chtěli by dělat, leč jim to není umožněno - prostě jim hrstka "vyvolených" (oblíbených a opět samonavolených) kolem pana starosty, nedá šanci.
      Proč by měl dělat práci pro obec někdo kdo v zastupitelstvu seděl celá léta a má zkušenosti - je lepší najít mimořádné talenty - to jsou tací, kteří jsou nováčci - tedy rok a méně v zastupitelstvu obce) a ty navolit ihned do rady obce. Možná by bylo vhodné je rovnou zvolit do pozice starosty, nebo alespoň místostarosty za ty zásluhy?
      V každé pořádné firmě se přeci nově nastupující dělník stává ihned ředitelem - nebo ne? K čemu zkušenosti, praxi? K ničemu.
      No a právě proto co jsem psal nic jiného nám nezbývá než psát a jen se pokoušet o něco žádat. Při poměru hlasů Vaší opozice proti nám t.j druhé polovině občanů, která s fotbalem nesrostla, nebydlí u vás ve Mšeně a nebo nepatří mezi vyvolené sympatizanty, nám nic jiného nezbývá.
      Dětinské je to co píšete o svobodných požadavcích v radě a na zastupitelstvu.
      Kdyby vše bylo jak má být nemusela by se vytvářet žádná opozice a polovina všech voličů by nestála proti současně zvolené radě - prostě by vše bylo tak jak si přejí všichni občané...
      Ono když se něco nelíbí pár lidem, tak se dá mávnout rukou - nikdy se nezavděčíš všem se říká. Ale když už se bouří polovina voličů, že jsou nespokojeni - tak tady asi opravdu není všechno naprosto v pořádku.
      A pokud myslíte že toto je nesmysl, pak použijte obyčejné počty
      Když se zvolí někdo 8.hlasy proti 7.hlasům, tak to dokazuje to co jsem psal výše...A tak tomu jak víme my všichni letos bylo...
      Děkujeme redakci KHM za tento blog a všem kdo píší co se skutečně v obcích děje. Nevím proč všechny přispívající nazýváte ubrečeným dítětem, ale když Vám ten termín pro polovinu voličů vyhovuje- tak prosím, je to Vaše volba.
      Zatím se stále bojím vyhrůžek které Vaše demokratická strana vysílá do všech stran a tak zůstávám v anonymitě. Kriminál, doživotí a nebo trest smrti mi prostě nedává odvahu se podepsat - nejsem Palach ani Hus

      Vymazat
    2. A odkdy se v dnešní "pokrouceno-demokratické" době dávají funkce a posty za nějakou kvalitní a ještě kvalitnější práci?
      Pane, jste idealista a nežijete v dnešní době "vlčí-demokracie" kdy pořád jsou vžité zvyky takových stran jako je ODS Nesledoval jste na zprávy celá léta - co jejich funkcionář to rozkrádačka, machinace, korupce ... ve vládě ve velkým, v městech v menších a na vesnicích ještě menších rozměrech.
      Tohle přece ví celá republika už pár let, co se odhaluje ta "kvalitní a obětavá" práce ODS a TOP s Lidem a jinými vypráskanými lišáky v naší vládě. Tak "dobře" hospodařili, že rozkradli i svoji pokladnu na příspěvky:-) - to je vizitka jejich "obětavé práce pro lidi" :-))) Prý se to stalo i jedněm TJ Sokol kdesi :-)))
      No o korupčních causách od Casa, Pandury, PromoPro, topných olejů, Mostecké uhelné a jiných svinstvech nebudu tu psát - lidi by neobědvali měsíc, neb by se jim převracel žaludek z té "obětavé" práce pro lidi:-)
      Tedy ve zkratce nečekejte že někdo dostane funkci místostarosty, radního za dobrou práci... to spíš za jiné zásluhy...viz minulé a letošní volby
      A že to ten dotyčný dělá jen kvůli lásce k bližnímu a občanům je jasné:-) Když nedá šanci aby se mohli do rady dostat lidi z vesnic mimo Mšeno a nebo ty co seděli v zastupitelstvu po léta a mají daleko víc zkušeností ... nehledě ke slušnosti a úctě k nim ... Já si takových lidí vážím a už jen za to, že ty léta pro obec poctivě pracovali by si zasloužili tuto funkci - třeba i jen jako "čestnou" .. co na tom ? Copak je na tom špatného?
      To se dělá třeba i v armádě - že je někdo povýšen - a už nemusí ani "operovat" někde v zálivu víme...
      Já si ale myslím že se dočkají...dočkají se ... podobně jako ti naši letci co bojovali v RAF v Británii..."In memoriam" ... a toho si pak budou ctít...oni, i všichni občani ...Třeba pan XX dostane od pana starosty čestnou funkci radního "in memoriam". Zatím není ta správná doba zatím je Olymp nakloněn jiným "bohům" ... a navíc v dnešní době, kdy každý druhý je bez práce a nebo jen tak živoří a státní dluh atd... kde jsem se ocitli díky minulým vládám ODS a jejich partnerů...je potřeba nasytit aspoň svoje věrné druhy co s nimi sympatizují...když už se to dotáhlo tam kam se dotáhlo, tak "naše modré děti" nebudou živořit - to dá rozum. Dopřejme jim nějakou tu korunku aby si vylepšili životní standart pochopte to že to je nezbytné. Ovšem oni to nemohou říct na plná ústa na veřejnosti - tak se dočkáte jen řečí o obětavosti a nastavování životů. ... Kdyby mezi takovými zrádci a nemorálními lidmi, kteří se mezi nimi najdou, měla vzniknout snaha přeletět a vytvořit odboj proti někomu, jako to udělali naši letci ... hádejte kdo by odletěl a kdo by zradil ... nevíte...tak si studujte tyhle stránky a přemýšlejte a čtěte ...kéž se dědové a otcové takových potomků bez páteře nedočkali ...
      The End - Howgh

      Vymazat
    3. no právě že stál za jen za svým názorem a ne za naším názorem
      Taky jsme si mysleli že zastupitel zastupuje nás občany tady a ne jen svoje výhody, kšeftíčky
      Teď už to je ale všem kolem starosty jedno - vyfasovali živobytíčko s platem a když budete chtít můžete si jít k vrchnosti postěžovat a oni se nad tím zamyslí a projednají si to a po usilovných jednáních to odloží
      Te´d se začalo horečně makat na školce ve Mšeně a tam taky bylo slíbeno už dávno kdo co a jak a za co a komu a tam potečou ty kapříci
      My si tu lopatama odházíme hnuj a bahno co tu kdejaká zemědělská firma nechá na silnici a zase bude hej...večer nám tu zasmrdí žumpy a hurá na stromy na lijány...
      zdar mšenskému fotbalu...kdy se zase bude něco rožnit na hřišti?
      že se tam pořád kouří z komínů a svítí...to tam furt někdo bydlí...asi hlídač že jo
      V

      Vymazat
    4. _Vždyť je to pořád stejné,i když si voliči okolích vesnic zvolí své zástupce nikdy za dvacet let nebyli zvoleni do rady obce třeba pan Izera z Brníkova. Asi tady jde vedení obce o to aby voliči okolních vesnic byli znechuceni a k volbám nechodili aby si mohli volit jenom mezi sebou vyvolené.Ale takovou radost jim neuděláme a budeme nadále chodit volit.. .viz výsledky voleb podle okrsků.

      Vymazat
    5. Karle Havlíčku Mšenský v jedné větě se tváříte jako obyčejný občan,
      v další mluvíte jako by jste byl zastupitel.

      Promiňte, ale mám problém Vám vůbec odpovídat.

      Přestože se budu muset hodně přemáhat, tak odpovím. Diskuze s vámi je fakt ztráta času. Netvoří se tu nic pozitivního.

      Své články jste psal asi celý víkend.A rozepsal jste se fakt pěkně.

      Jeden lepší nápad o tom co pro občany naších obcí uděláte za druhým.
      Lidé budou rádi, za vše co pro ně děláte a v dalších volbách se třeba dočkáte toho postu v radě obce.
      Pro začátek bych byl rád, aby jste mne, přestal oslovovat jako fotbalistu. Fotbal si rád občas zahraji ve středu na hale s kamarády.
      Ale jsem starostou Tělocvičné jednoty Sokol Mšené-lázně, která kromě oddílu fotbalu (mimochodem jeden z mála v okrese Litoměřice co se stará o tolik dětí ), tak kromě fotbalového oddílu máme oddíl žen badmintonu, oddíl mužů badmintonu, dlouho zde působí florbalový oddíl, zastřešili jsme a pomáháme s činnosti mažoretkám, od této soboty běží na hale tréninky tenisu pro dětí, od 19.11. zahajuje činnost oddíl boxu. Dětí cvičí pravidelně základní pohybovou přípravu, ženy mají každý týden své cvičení. Funguje nám velice výtečně posilovna, která si našla také své příznivce. A spousta dalších aktivit je třeba zabezpečit. A to vše ne díky mne, ale díky lidem, kteří jsou na opačném pólu myšlení než jste vy a místo pomluv a špinění něco kolem sebe dělají. Někteří strávili tento víkend na školení, aby vůbec mohli cvičit s dětmi, jiní tento víkend pracovali na brigádě, aby jsme v neděli mohli zde přivítat trenéry a cvičitely z okolí Roudnice.......
      Kromě fotbalistů jenž nás přes víken reprezentovali na svých mistrovských zápasech tak florbalisti hráli v neděli turnaj a obsadili druhé místo.

      Co jste dělal celý víkend? Psal jste špínu a pomluvy.

      Vymazat
    6. Kdo Vám brání udělat něco užitečného?

      Zatím co vy tady jste tvořil hodnotnou pomluvu my jsme v neděli reprezentovali obec Mšené-lázně před cvičitely a trenéry s roudnicka.
      Bohužel měl jsem tolik práce, že jsem ani nestihl velkou akcí jenž běžela na trati v Ředhošti.
      Kde další nadšenci dělají jen dobré jméno obci Mšené-lázně a uskutečnili další výtečnou akcí.

      V úterý večer po ustavujícím zastupitelstvu..
      Zatím co vy jste tvořil hodnotné grafické dílo o výsledku ustanovujícího zastupitelstva, my jsme měli zasedání výboru, kde jsme řešili další možné rozšíření vyžití pro občany. Přihlásil se nám sponzor, který chce koupit další sportovní náčiní pro dětí v Základní škole Mšené-lázně, přihlásila se nám trenérka co bude trénovat tenis s dětmi. Řešili jsme finance, dotace, … A co ty?
      Udělal jste pěknou grafický hodnotné trojúhelníky kde si mé jméno zase berete do svého tvůrčího pera.
      Všichní občané obce Mšené-lázně i občané ostatních obcí jsou na Vás hrdí.
      Zvláště pro Vaše spojování naších pěkných obcí z veškerou špínou co se dá najít v ČR.

      Dnes bylo setkání důchodců z naších obcí a Martiněvsi. Proč jste nepřišel podívat se a třeba i pomoci. Bohužel nestíhali jsme vařit kávu a obsluhovat.
      Mohl jste přijít a nějak setkání důchodců podpořit.

      Už to vidím, jak se budete vymlouváte, že vy jste pracující a že na vše nemáte čas.
      Upozorňují Vás že já mám stejný pracovní fond 42,5 hodiny týdně. A že jen loni jsem přes polovinu dovolené věnoval aktivitám kolem obce a sportovního soustředění a podobných akcí.
      A to nejsem narozen v obci Mšené-lázně, snad mi to bude prominuto.
      Škoda, že mne připravuje o čas diskuze z někým koho asi nikdy nepotkám.

      Nevím, ale co vám bránilo v obci něco tvořit těch 16 let co jste byl zastupitel? Můžete zvelebovat obce jak je libo. Nikdo Vám v tom nebude bránit. Můžete přijít a zapojit se nebo jen podpořit svýma znalostmi a zkušenostmi kohokoliv v obci, můžete podpořit sportovce, hasiče, myslivce,důchodce, školu, školku, školní družinu, chovatele, některý ze zdejších autoklubu. Nebo jen podpořte koho chcete nebo koho uznáte za vhodné. Hlavně se pokuste vytvořit něco pozitivního.

      Pokud to budou v obcí dělat většina, tak se tu budeme mít jako v ráji.
      Podle Vaších grafů je to 8 ... 7.
      Ale já myslím, že to není tak zlé.
      Protože hodně velká většina zastupitelů jsou poctiví, pracovití a zodpovědní.
      A když se bude jednat o něčem důležitém a zodpovědném, tak to hlasování bude vypadat jinak.
      Tam už se nebude hrát na hodné a zlé.

      Se sokolským NAZDAR obcí Mšené-lázně
      R.L.

      Vymazat
    7. tos mu to dal a je to
      holt lenosi ve volbach museji prohrat Lidi je nechtej a snad uz ti daj v obecnim vedeni pokoj Nenenechte se tam otravit a vydrzte pristi volby ti Pepa obec preda vsem navztek a bude cha cha cha Aat puknou na vesnicich i khM vzteky ... budou videt kdo z koho Mas nase hlasy podrzime te
      sme s tebou
      VF

      Vymazat
    8. Opět se musím Rosťo ohradit.O setkání důchodců jsem věděla z obecního rozhlasu a ze školky,protože tam děti měli vystoupení,ale nikde se nemluvilo o tom,že by bylo potřeba na této akci výpomoc ať už s vařením kávy čaje nebo s obsluhou.Určitě nejsem sama kdo by rád pomohl,ale to bychom o to museli vědět.takže pokud bude na nějaké další akci potřeba pomocníků,dejte prosím včas vědět a určitě se dobrovolníci ochotní pracovat pro obec najdou.

      Vymazat
    9. Pořád ty lidi z obcí kolem Mšena a pan či paní KHM nechtějí pochopit že jejich brečení je k ničemu. Mají negativní myšlenky tím že si pořád stěžují na nějaké můstky na Brníkově, na cestu u Pémů a jiné cesty tam, na kanalizaci, na odpady, na žumpy a zápach převaděče, na nepořádek na cestách po zemědělcích a na jiné prkotiny. A už vůbec se divím že si stěžujou na reklamace cest ve Mšeně a na nějaká japonská jezera v půli obce či co, když teď sme si tam navolili zaplaťbůh zase naše lidi!
      Dalo to letos o moc víc práce než kdy jindy se proti těm vesnicím prohlasovat a zas navolit svoje lidi do vedení obce a jejich návrhy odpískat - ale nakonec se to díky naší semknutosti a fintám povedlo a tak ať si zas pokřikoujou - nemají na vás. Vy rozhodnete o všem a nemají páky vaši vůli změnit a o to šlo. Nebude kdejaký vesničan mluvit do práce vedení obce,. to dá rozum. Nakonec jim to dal starosta jasně najevo že s nima nechce mít nic společnýho, ani když ho zvolili, tak nikoho z nich tam nechtěl. A´t si ty svoje léta praxe jdou trénovat s lopatama v ruce tam kde se jim to nelíbí - třeba na ty silnice a mostky a jezera ... a udělají si taky brigády, jako my sportovci. Nic nemáme zadarmo od obce ani korunu a všechno jsme si vybudovali rukama, hlavou a díky našim výsledkům v soutěžích. Nebýt naši Župy, tak dodneška nemaj lidi kanalizaci a vodu a vlastně ani plyn. Jen usilovným cvičením se můžou vycvičit řady našich voličů sportovní mládež a ty pak můžou zas navolit naše lidi, Stejně tak ty který jsou hrdinové a dokážou se postavit proti svým voličům - to je hrdinství jít proti půlce voličů, proti vesnicím, proti těm kdo je zvolil !
      "V zdravém těle zdravý duch" říkal bratr Tyrš - kdyby všichni ty kritici co na vesnicích s tím (tou) jejich KMH místo pokřikování raději boxovali, nebo hráli fotbal, hokej, měli by co dělat a neotravovali by blbostmi a požadavky vzduch ve vedení obce. To by pak mělo víc klidu na další svoje projekty - jak v tělocvičně, tak na hřišti, na koupališti, ve středu obce, v lázních a jinde kde je to potřeba nejvíc.
      Pořád se oháníte panem Izerou, Janatou, Karpíškem a jinými jmény že pracovali dlouho a poctivě u obce...a že by si zasloužili funkce...kolik mladých voličů pro nás, co teď stojíme stále při sobě, vychovali? kolik vyhráli sportovních zápasů...vidíte...nic...jen samá negativa hlásáte a oháníte se tím že jste rodáci a kdoví co...k čemu to když se oháníte jen prací a nějakými zkušenostmi...tohle výsledky voleb nedělá !!!
      A navíc jen hodně mladý lidi bez zkušeností dokážou obec někam popohnat - mají nové zajímavé nápady, které stojí za to vyzkoušet... tak jim dejme šanci, třeba to nevjde, ale tu možnost jim dejme a nestěžujte si pořád že se stali tak brzo radními.
      Proto všem NAZDAR a sejdeme se na cvičištích a nebo brigádách a neotravujte nám naše lidi kterým jsem dali důvěru v spravování obce...
      Všechno má svoje důvody i to co vypadá jako že se nedaří má třeba svůj důvod - co vy víte? To může být i strategie o který vy nemáte ani ánum a nepleťte se do něčeho čemu nerozumíte. Kdo vás vede a řídí nepotřebuje radit
      A proto NAZDAR našim a přeji ať vydrží a vychovají spoustu takové upřímné, čestné a pracovité mládeže jako jsou oni.
      Držme jim v tom palce všichni občanové ..občani ...ovčani
      teď nevím jak to psát jsem částečně negramotný, ale učím se...sportuju jak ďas
      XXX

      Vymazat
    10. i my vám v obci držíme palce Vydržte a nedejte se Letošní volby už šla jen polovina lidí a když budete jednotný, a nepustíte mezi sebe kohokoliv z těch okolních obcí a nebudete reagovat na návrhy jejich lidí otrávíte i ten zbytek a odvolíte si jen sami sebe a navrhnete taky jen svoje lidi - vydržte, vyplatí se to.
      Lidi z vesnic a jinejch stran ať si volej zastupitele, ale vaši zastupitelé je dicky zaříznou a je to ... Moc si nesmíte nechat sebrat, aspoň ji každý demokrat hájí hlava nehlava,a pak může všechny ovládat a řídit.Teď v předvečer revoluce ať si to každý uvědomuje co ste vy demokrati spolu se studenty vybojovali tam v Praze a za co ste pokládali svoje zdraví a někdy i životy. Aby ste ubránili demokracii v obcích proti všem co pořád něco chtějí a žádaj. A´t se každej stará sám o sebe a nechá obec na pokoji
      ta má svejch starostí až nad hlavu
      Takový rejpalové jako tady prej byly i v Libochovicích a taky naštěstí to tam vyhráli ty správný co něco uměj. Je to všude stejný - eště že Pravda pravda a láska dycky vítězí -ale zatím
      .Co se stane až to jednou dopadne jinak važte si takových demokratů, které Mšeno má. Bude se o nich dlouho psát jak odolávali celá léta - "Proti všem" a vydrželi
      a´t žije křišťálově čistá demokracije ve Mšeným

      Vymazat
    11. Dobře jsi to napsal Rosťo. V obci to není o tom kdo si kde co vysedí, ale lidé jsou zvědaví kdo co za sebou zanechá.
      Navíc vidím, že včechny 3 příspěvky (Anonymní12. listopadu 2014 8:13, Anonymní13. listopadu 2014 4:09, Anonymní13. listopadu 2014 7:40) jsou psané jedním stylem a jednou osobou. Zase si KHM píše sám ze sebou a vytváří tak pocit, že to tady vře.

      Vymazat
    12. Je fakt doslova ubohé co se je na těchto stránkách za odpad. Divím se panu Larišovi, že je vůbec ochoten zde něco psát a diskutovat. Tady to je přesně ukázka toho jak jeden člověk dokáže otravit společnost kolem sebe.

      Vymazat
    13. Kokukáme a nestačíme se divit co všechno vaše vesnice dokázala ve sportovních akcích - všechno ale je jen soustředíte na sport sport ?
      Pro mladý je to dobrý, nemaj aspoň čas na kradení benzinu z aut a lotroviny po večerech, ale ne každá obec je sportovní farma !
      U nás si na všechno musíme vydělat a tak nemáme čas na tolik brigád pro obec jako vy. Elektrika, startovný, nájmy, drezy autobus, pojistky, benzin, obutí a doprava na zápasy a tak dál ... Je pravda že by něco vynesla Reastaurace na hřišti, jako máte vy a snaď i nájem za ty lidi co by bydleli v budově kabin, jako u vás ...ale to by asi moc nedalo. Z toho všeho se platí daňe a vede se účetnictví U nás by si to obec pod sebe nechce vzíz. Máte holt štědrý mecenáši v obci ... je vám přáno storostou
      Ale na hřišti sou naši kluci stejnak lepší - to musíte uznat
      other FC

      Vymazat
    14. Jen se do nich Rosťo obuj ať si nechaj zajít chuť na vedení obce. Obec jim nepatří lidi ji svěřili vám a ne nějakejm zaostalcům z vesnic co si pořád stěžujou na něco a nevědí na co. Měli by něco pro lidi dělat jako TJ Sokol a vůbec sportovci my, fotbalisti a jiný. Lidi to snad neviděj co práce se pro obec udělalo co lidí sportuje a ty výsledky v utkáních?. Nečtou asi Zpravodaj. Ať si každej pisálek zamete před vlastním práhem Nic pro obec nikdy neudělaly a rejpou do lidí co by pro obec padly
      VF

      Vymazat
  9. A tak na druhou stranu se zvolilo dobře né? Teď snad už se konečně začne něco budovat taky ve Mšeným a ne furt ve všech vesnicích kolem Mšena...
    Radní jsou teď konečně všechno mšeňáci - tedy mimo toho novýho, ale ten ve Mšeně snad aspoň nějak malinko podniká a někde pracuje...tak hergot nevím co pořád kdo má
    Příští volby zase bude zvolenej někdo z jinejch vesnic na střídačku a je to né. Nebo se to vylosuje a bude to tak správně a tak to má být a tak je to správné

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,chtěl bych se vyjádřit k několika příspěvkům na tomto blogu.

    V první řadě se ptám, kam se poděla slušnost a úcta člověka k člověku. Nazvat někoho slizkým se mi zdá dost přes čáru. Ne všichni máme předurčeno stát se modely nebo modelkami a naštěstí jsme každý jiný. Myslím, že k tomuto účelu nebyl tento blog založen. Chtěl bych tímto vyzvat všechny pisatele „přestaňme se vzájemně urážet“.

    Co se týče můstků na Brníkově, nevím jestli máte pane Lariši výpadek paměti, nebo lidem tak trochu lžete. Všichni zastupitelé víme, že tyto můstky byly reklamovány. Projednávalo se to na posledním zasedání zastupitelstva. Toto super dílo se bude předělávat a jsem zvědavý, jestli se k této věci postavíte čelem a nebudete se schovávat za zastupitele a hlavně kdo předělávku zaplatí - pan starosta, radní nebo firma která dílo vybudovala. Zastupitelé o žádné takové akci nerozhodovali a dozvěděli se o ní, až když bylo hotovo. Stejně jako v mnoha dalších případech. Pomalu začíná být obecním zvykem, že se práce dvakrát i třikrát předělávají a obec platí a platí.

    Co se týče hrdinského činu Luboše Petrse, tak na to mám svůj vlastní názor.

    S úctou: Miloš Huja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Huja díky za slušnost. Je vidět, že jste zvyklý si za svám názorem stát.

      K tomu můstku. Skutečně máte pravdu musel jsem si to připomenout zápisem z posledního zastupitelstva. Neutkvělo mi to v paměti, protože jsem to považoval za vyřešené po té co starosta se dohodl s občany na místě na způsobu řešení.
      Původně byl můstek vytvořen z obecního materiálu a na místě se rozhodlo pokud jsem to dobře pochopil, že se bude muset vystavět jiný s tím aby můstek plnil funkci nejen pro přejezd ale i pro zadržení vody tekoucí od komunikace.
      Ještě jednou se omlouvám, že mi to neutkvělo v paměti.
      Více si pamatuji problémy s dešťovou vodou které je nutné řešit na Podbradci.
      S pozdravem R.L.

      Vymazat
    2. To je ale přiblblý nápad otisknout půlku diskuze do článku.
      Klikám odpovědět a zbytečně.

      Vymazat
  11. Tak nevím co pořád řešíte
    zajistilo se a došlo znova k samonavolení lidí kolem starosty - zajistilo a došlo k němu
    zajistil si on sám "demokratickou" vládu jediné osoby a zaměstnání - zajistil
    zajistilo se aby sportovci a další jeho vyvolení byly v obecní radě a pokračovali tak pro ně bezmezné dotace a jiné "brebendy" - klaplo to na 100% a pojede se jak po másle -
    stačí třeba jen sledovat světla, hluk a kouř linoucí se z náleven oficiálních i neoficiálních
    povedlo se, aby se nedostal do rady nikdo, koho navrhli a chtěli lidi z obcí kolem Mšena - povedlo se
    je celé vedení z obce Mšené a tím se naprosto zoluje od ostatních vesnic - zajištěno !!!
    hlasoval někdo jinak než od něj čekali a žádali jeho voliči z obcí a koaličních stran - perfektně hlasoval proti všem sousedům co ho do zastupitelstva navolili a které znal již od narození a z příbuzenstva. Navíc vynikajícím způsobem hlasoval proti svým lidem a letitým zkušeným zastupitelům, aby tak podpořil lidi o kterých neví nic a v zastupitelstvu se sotva "ohřáli"
    Omlouvá ho snad jen to, že prý mu to pořád radili |"ONI" - ale kdo je ale ONI ?...čert ví ...asi peklo samo:-)

    Tak hlavně že má každý svoji hlav,u ale musí si nechat radit co a jak má navolit :-)
    Toto jsou mimochodem hlavní znaky a základy demokracie - nechat se někým řídit (ovládat)
    Až někteří ... "ovčani" zjistí, že jsou nástrojem v rukou loutkáře, který je pomocí svých nástrojů, jako jsou sliby, různé výhody a nebo když to nezabere tak výhrůžky, ovládá jak se mu zlíbí, tak třeba pochopí i co je pojem DEMOKRACIE a že se čest prostě nedá koupit...
    Ale pro toho, kdo je zvyklý penězi, piklemi a podobnými "metodami" řešit vše je tohle nevysvětlitelné téma a řeči o poctivosti a diskuzi prostě nepřipustí a basta.
    O cti se nedá diskutovat a buď chci sloužit lidem a vyslechnout je a nebo chci vládnout a toho kdo podlézá odměňovat pomejemi, a kdo nepodlézá, nebo neposlouchá tvrdě trestat

    Zase se mi taky zdá že se tu opakuje někdo kdo tu píše Anonymní13. listopadu 2014 9:49 a Anonymní13. listopadu 2014 22:50 - ale to je jedno V těch 22 tisících návštěvách se to asi stane že někoho to téma tady zajímá víct a tak se nedivím
    Dostal jsem tuhle adresu od kamaráda na facebooku a nečekal jsem co se tolik let po listopadové revoluci může ještě někde dít - to je ale cirkus na kolečkách - svrchovaná samovláda jedné dynastie :-))) Něco ve stylu babylonu? a nebo "velikána" historie ... ten se řídil taky hesly "Volby nerozhodují voliči, ale ti, co počítají hlasy" a "Ani krok zpět! Tak teď musí znít naše heslo" a podobně
    Co člověk to názor a tak se sem někdy mrknu si něco zas od lidí přečíst
    Hlavně ale spíš se teď víc začalo mluvit přímo mezi lidmi- na vesnicích a na ulicích.To nepamatuji léta tolik hloučků a pořád se vedou řeči kolem průběhu voleb a tak
    A´t žije demokracie :))

    OdpovědětVymazat
  12. Nevíte tu někdo, kdy už bude konečně obnoven trest smrti?
    Využívám zdejší stránky a jejich informace k zpracování dizertační práce "Pád demokracie a následky vlády teokracie"
    děkuji velmi

    OdpovědětVymazat
  13. Teokracie.. prosím jak je libo. Vřele doporučují zajet si do severního Iráku - Sýrie, aby jste viděl co je teokracie v pravém slova smyslu. Naše žabomyší války jsou proti tomu, co se děje tam, kde se prosazuje suverénní moc za božstvo, jen směšnou tragikomedii.
    Je vidět, že se tu máme pořád moc dobře na to, aby jsme si vážili toho co kolem sebe máme.

    OdpovědětVymazat
  14. A když budete chtít vidět vládu diktátora, tak nemusíte cestovat ani za hranice a stačí když zajedete do jedné nejmenované lázeňské obce hned v vedle Budyně nad Ohří :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Chtěli bychom aby KHM vycházel v tištěné podobě. Je to možné?
    Velmi děkujeme!
    občané Brníkova

    OdpovědětVymazat
  16. Ano - tento podnět nám již dávalo mnoho lidí. Závisí to na možnostech rozvozu výtisků po všech vesnicích kolem ML.
    Pracuje se na distribuční sít, tak snad se vše vydaří a informace se dostanou i k občanům "bez internetu"
    S úctou a díky KHM

    OdpovědětVymazat
  17. Bude to občasník? A nebo bude KHM vycházet pravidelně?
    Díky!

    OdpovědětVymazat
  18. Napište pak seznam všech míst kam se budou výtisky rozvážet!
    Díky moc!

    OdpovědětVymazat
  19. Hodne veci jsem se dovedel taky na strankach kdyz napisu do Googlu: Rodaci Msene
    Je to tahleta adresa
    https://msene-lazne.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat